Γυμνάσιο Μεσαγρού Αίγινας

Εργασίες 2014-2015 εδώ
Εργασίες 2015-2016 εδώ
Εργασίες 2016-2017 εδώ


 Ενδεικτικές εργασίες από το σύνολο των μαθητών (2019- 2020)



Η προσθήκη των έργων είναι σε εξέλιξη…
_____________________________________


Επιπρόσθετες δραστηριότητες 

Βυζαντινή τέχνη

Με αφορμή την επίσκεψη της Α΄ και Β΄Τάξης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συζητήσαμε για την βυζαντινή τέχνη και εξετάσαμε το ερώτημα πως μπορώ να  ζωγραφίσω με βυζαντινά στοιχεία ένα τοπίο, μια θάλασσα και ένα μονόγραμμα; 











___________________________
Op Art (Οπτική τέχνη)


Αξιοποιώντας το ψηφιακό περιβάλλον lams (Learning Activity Management System) οι μαθητές της Γ΄Τάξης  Γυμνασίου γνώρισαν την τέχνη της Op Art (οπτική τέχνη) και συμμετείχαν  σε βιωματικές και ψηφιακές δραστηριότητες.  

Ψηφιακά έργα




























Σχέδιο και χρώμα





Αισθητική παρέμβαση στην αίθουσα πληροφορικής

Η Όπυ Ζούνη ήταν μια από τις σεμνότερες εκπροσώπους της ελληνικής Op Art με έργα της να βρίσκονται σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. 


Ως βιωματικό επιστέγασμα της συνολικής εμπειρία μας αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε ένα έργο της Op Art στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. 



Η χρήση της υπηρεσίας Lams πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτυακού εξυπερετητή του ΕΑΠ μετά από την ευγενική συγκατάθεση του Δρ. Σπύρου Παπαδάκη ο οποίος υποστήριξε και αυτή την πρόταση εικαστικής δημιουργίας των μαθητών της Αίγινας.

Δημοσίευση του μαθήματος στην ελληνική κοινότητα Lams: https://blogs.sch.gr/lams/2020/06/14/eikastika-me-ti-chrisi-toy-lams-gymnasio-mesagroy-aiginas/

Η ακολουθία των δραστηριοτήτων: https://lamscommunity.org/lamscentral/sequence?seq_id=2370037







______________________________
Φωτογραφία

Η γνωριμία των μαθητών με τα ψηφιακά μέσα δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνας  ολοκληρώθηκε με τη  χρήση του κινητού τηλεφώνου και της ψηφιακής μηχανής  για τη δημιουργία φωτογραφιών.     

Η επικοινωνία μας πραγματοποιήθηκε ασύγχρονα και ηλεκτρονικά  στο  instagram μέσω του οποίου οι μαθητές  δημοσίευαν, ενημερώνονταν και επικοινωνούσαν τις εργασίες τους. 

Ενδεικτικές εργασίες








Όλες οι φωτογραφίες  εδώ